0513 46 45 40
DE OMGEVING
De Turfhoeke is landelijk gelegen, zo’n 2,5 kilometer buiten het bloeiende dorp Gorredijk, in de Zuidoosthoek van Friesland genaamd Het andere Friesland. Een uniek landschap van weiland en water, maar ook van veenontginningen, heidegebieden, bossen en beken. De Turfhoeke is een mooi startpunt als je houdt van wandelen, fietsen, vissen of varen.

Bekijk de officiele website: www.hetanderefriesland.nl

Het andere Friesland   

Het andere Friesland is een regio waar je nog echt van het leven kan genieten, waar je veel kan ondernemen en beleven, onverwachte ontmoetingen kan hebben, inspiratie kan opdoen, onthaasten en weldadig kan verblijven in een groene een duurzame omgeving.

Een regio waar je kan ondervinden dat niet het vele goed is, maar het goede veel.
Waar je geprikkeld wordt om de zintuigen open te stellen en het eigen karakter – de authenticiteit – van de streek te ontdekken;  
al wandelend, fietsend, varend, sportend of onthaastend.

Fryslân is meer dan alleen meren, terpen, dijken en de Elfsteden, het is óók een gebied van veenontginningen, heidegebieden, bossen en beken. Samen vormen die het unieke landschap van de Friese Wouden.

Heel Noord Nederland dichtbij

Vanuit de het andere Friesland is heel Noord Nederland dichtbij.  

Verblijven in een rustig gebied om vanaf deze plek 3 nationale parken en 2 nationale landschappen te ontdekken.
Binnen 45 minuten rijden stap je op de boot naar een Waddeneiland, en met de boot kun je vanaf Duitsland,  via Drenthe naar de Friese Wouden varen. Wil je nog verder? dan vaar je door naar de Friese Meren, het Lauwersmeer of de Weerribben. 

Friese hoofdstad Leeuwarden

Ook Culturele Hoofdstad Leeuwarden is door snelwegen binnen een half uur bereikbaar. Een dagje naar het Groninger museum, zeehondencentrum Pieterburen, Wildlands Adventure Zoo in Emmen? Nooit langer dan een uur onderweg!
Zelfs Amsterdam is binnen 5 kwartier bereikbaar!

Voor meer informatie over de prachtige zuidoost-hoek van Friesland kan je o.a. terecht op de website van de Friesland Wonderland  en Friesland

Fietsen en wandelen

De Turfhoeke zit op korte afstand van prachtige natuurgebieden, waar je naar hartenlust kunt wandelen fietsen en genieten van alles wat de natuur daar te bieden heeft. Vanuit de accommodatie heb je direct aansluiting op het fietsknooppuntennetwerk.

  Natuurgebieden

  Natuurgebieden Friesland meer over Natuurgebieden

  Musea

  Musea Friesland meer over Musea

  Speciaalzaken

  Speciaalzaken Friesland meer over Speciaalzaken

  Voor kinderen

  Leuke activiteiten voor kinderen
  meer voor kinderen